Ребуси і кросворди для тижня
трудового навчання в школі
Ребуси
Кросворди
1.
Кросворд „Українські вироби з тіста”
1.
Він
буває пшеничний, житній, гречаний. (хліб)
2.
(по
вертикалі) Їх заправляють часником, сіллю і олією, подають до борщу. (пампушки)
2.
(по
горизонталі) Їх начиняють яблуками, сливами, абрикосами, сиром і випікають у
духовці. (пироги)
3.
Вони бувають з картоплею, капустою, сиром, вишнями.
(вареники)
4.
Коли
на розігріту сковороду, змащену салом чи олією, розливають тісто тонким шаром і
підсмажують його з обох боків, то отримують цю страву. (млинці)
5.
Коли
від прісного тіста відщипують невеликі шматочки і варять в підсоленому окропі,
то отримують цю страву. (галушки)
6
|
||||||||||||
4
|
||||||||||||
3
|
||||||||||||
5
|
||||||||||||
7
|
||||||||||||
1
|
||||||||||||
8
|
||||||||||||
2
|
||||||||||||
9
|
||||||||||||
6.
Просте печиво, приготовлене з прісного тіста і
підсмажене на олії. (вергуни).
7.
Кругленькі
млинці, приготовлені на вчиненому (дріжджовому) тісті. (оладки).
8.
Найдавніший
вид хліба, що виготовлявся з прісного тіста. (коржі)
Святковий хліб. (паска
2. Кросворд „Українські
національні страви”.
1. Український компот.
2. Українська страва з прісного тіста.
3. Святковий хліб.
4. Козацька їжа.
5. Національна українська закуска.
6. Національна перша страва.
1
|
|||||||||
3
|
|||||||||
2
|
4
|
||||||||
6
|
|||||||||
5
|
|||||||||
3. Кросворд „Шви
вишивання”
По
горизонталі: 2. Шов,
який використовується для обметування петель швейного виробу та зрізів тканини.
3. Шов, назва якого походить від
спеціальних круглих п’ялець. 4.
Різновид „петельного” шва. 6. Шов „козлик”,
виконаний різнокольоровими нитками у декілька рядків.
По вертикалі: 1. Шов, що складається з ряду косих
стібків, які щільно прилягають один до одного. 5. Шов, який з лицевого боку утворений рядом перехрещених стібків.
1
|
||||||||||||||
2
|
||||||||||||||
3
|
||||||||||||||
4
|
||||||||||||||
5
|
||||||||||||||
6
|
||||||||||||||
4. Кросворд „Робота на
швейному устаткуванні”
По
горизонталі: 1. Подає
нитку голці, човникові, затягує стібок та скидає нитку з бобіни чи котушки для
отримання наступного стібка. 5. Притискає
матеріал до голкової пластини і рейки, сприяючи переміщенню його на довжину
стібка.
1
|
2
|
3
|
4
|
|||||||||||
5
|
||||||||||||||
По вертикалі: 2. Служить для переміщення матеріалів на довжину стібка. 3. Призначена для проколювання
матеріалів, проведення через них верхньої нитки та утворення петлі з цієї нитки. 4. Захоплює петлю голки, розширяє її,
обводить навколо шпульки,
здійснює переплетення верхньої та
нижньої ниток.
Немає коментарів:
Дописати коментар